Warzywa pełne smaku
ALMAR
Kapusta kiszona z marchewką
Nasza ALMARowa kapustka kiszona z marchewką to jedna z najzdrowszych oraz najlepszych kiszonek, jakie tylko można zrobić.
Skład banalny bo przecież w prostocie tkwi piękno. Do kiszenia używamy jedynie białej kapusty, marchewki oraz soli. Wybieramy zawsze zwarte i ciężkie główki, ponieważ łatwiej się je potem sieka i oddaje nam najwięcej naturalnego, cennego, kapuścianego soczku. Marchew dodaje słodkości, dzięki której produkt ten staje się bardziej podrasowany i gotowy do spożycia zaraz to otwarciu słoiczka.
Szybka surówka z kiszonej kapusty z marchewką to idealny dodatek do obiadu. Wersji przepisów na surówkę z kiszonej kapusty jest wiele, każda gospodyni ma na nią swój patent. Warto wypróbować kilka i wybrać ten, który najbardziej nam odpowiada. Kapustę kiszoną z marchewką można również wykorzystać w kuchni na wiele innych sposobów. Jest to prawdziwa witaminowa bomba, na dodatek bogata w naturalne probiotyki. W okresie jesienno-zimowym pomoże utrzymać infekcje z dala od nas. Kapusta kiszona ma też niewiele kalorii i dużo zdrowego błonnika.
Dostępne
pojemności
900ml/880g
Skład
kapusta kwaszona (kapusta biała, sól) – 65%, woda, marchew – 2%, sól
Wartość energetyczna
63kJ/15kcal, tłuszcz: 0,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,04g), węglowodany: 3,3g (w tym cukry: 1,3g), błonnik: 2,0g, białko: 1,0g, sól: 2,5g
A czy wiesz, że…
Kapusta kiszona jest niezwykle bogatym źródłem witamin z grupy B, C, K, a także żelaza, potasu, wapnia i błonnika. Jest idealnym sposobem na wzmocnienie organizmu w czasie spadku odporności, działa na układ odpornościowy, niszczy bakterie i wirusy. Do zalet kapusty należy również zaliczyć dużą zawartość siarki – pierwiastka, który korzystnie wpływa na wygląd włosów, cery i paznokci. Ponadto przyspiesza gojenie się ran. Najzdrowsza jest kapusta ukiszona samodzielnie w domu.
Wybierz Twój ulubiony składnik
i zobacz w jakich produktach go znajdziesz

