Warzywa pełne smaku

Smak
natury

w każdym
słoiku!

ALMAR

Kapusta czerwona z jabłkiem

Oto jedna z najbardziej popularnych i najbardziej lubianych dodatków do obiadu z dodatkiem jabłka. Czerwona kapusta z dodatkiem jabłka to zdecydowanie jedna z najpyszniejszych i najbardziej efektywnych form podania tego produktu.

Twarde jędrne i mocno ściśnięte główki czerwonej kapusty pochodzącej z polskiej uprawy, połączyliśmy z odrobiną wody, octu, soli oraz cukru. Dodatkowo doprawiliśmy ją jabłkiem dla podrasowania smaku i podtrzymania koloru.

Nasza ALMARowa czerwona kapusta z dodatkiem jabłka to jedna z ulubionych sałatek kuchni polskiej, najlepiej smakuje podawana podczas obiadu jako dodatek do smażonych, duszonych lub pieczonych mięs. Idealnie pasuje do pieczonej kaczki, gęsi czy też zrazików i klusek śląskich.

Dostępne
pojemności

720ml/680g


Skład

kapusta czerwona (59%), woda, ocet, cukier, mus jabłkowy (1%), sól, aromat jabłkowy

Wartość energetyczna

121kJ/29kcal, tłuszcz: 0,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02g), węglowodany: 6,6g (w tym cukry: 5,2g), błonnik: 1,3g, białko: 1,0g, sól: 0,7g

A czy wiesz, że…

Średniej wielkości jabłko nie zawiera ani grama cholesterolu! Zatem, z ich dobroczynnych właściwości skorzystają zwłaszcza osoby zmagające się z nadmierną masą ciała, podwyższonym poziomem cholesterolu, a także nadciśnieniem tętniczym.

W zależności od odmiany jabłka mają wielkość ziarnka grochu lub małej dyni. Istnieje ponad 8000 tysięcy odmian jabłek. Średniej wielkości jabłoń może produkować tyle jabłek, aby wypełnić 20 skrzynek o wadze aż 42 kilogramów.

Wybierz Twój ulubiony składnik

i zobacz w jakich produktach go znajdziesz

Kapusta
Marchewka
Burak
Ogórek
Papryka
Pomidor
Cebula
Cukinia
Czosnek
Fasolka
Groszek
Pieczarki
Por
Seler
Chrzan
Owoce
Szczaw
Kukurydza
Kapusta
Marchewka
Burak
Ogórek
Papryka
Pomidor
Cebula
Cukinia
Czosnek
Fasolka
Groszek
Pieczarki
Por
Seler
Chrzan
Owoce
Szczaw
Kukurydza
Ikona liść