Warzywa pełne smaku
ALMAR
Kapusta czerwona z jabłkiem
Oto jedna z najbardziej popularnych i najbardziej lubianych dodatków do obiadu z dodatkiem jabłka. Czerwona kapusta z dodatkiem jabłka to zdecydowanie jedna z najpyszniejszych i najbardziej efektywnych form podania tego produktu.
Twarde jędrne i mocno ściśnięte główki czerwonej kapusty pochodzącej z polskiej uprawy, połączyliśmy z odrobiną wody, octu, soli oraz cukru. Dodatkowo doprawiliśmy ją jabłkiem dla podrasowania smaku i podtrzymania koloru.
Nasza ALMARowa czerwona kapusta z dodatkiem jabłka to jedna z ulubionych sałatek kuchni polskiej, najlepiej smakuje podawana podczas obiadu jako dodatek do smażonych, duszonych lub pieczonych mięs. Idealnie pasuje do pieczonej kaczki, gęsi czy też zrazików i klusek śląskich.
Dostępne
pojemności
720ml/680g
Skład
kapusta czerwona (59%), woda, ocet, cukier, mus jabłkowy (1%), sól, aromat jabłkowy
Wartość energetyczna
121kJ/29kcal, tłuszcz: 0,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02g), węglowodany: 6,6g (w tym cukry: 5,2g), błonnik: 1,3g, białko: 1,0g, sól: 0,7g
A czy wiesz, że…
Średniej wielkości jabłko nie zawiera ani grama cholesterolu! Zatem, z ich dobroczynnych właściwości skorzystają zwłaszcza osoby zmagające się z nadmierną masą ciała, podwyższonym poziomem cholesterolu, a także nadciśnieniem tętniczym.
W zależności od odmiany jabłka mają wielkość ziarnka grochu lub małej dyni. Istnieje ponad 8000 tysięcy odmian jabłek. Średniej wielkości jabłoń może produkować tyle jabłek, aby wypełnić 20 skrzynek o wadze aż 42 kilogramów.
Wybierz Twój ulubiony składnik
i zobacz w jakich produktach go znajdziesz

