Warzywa pełne smaku
ALMAR
Buraczki tarte
To zdecydowanie jedna z najpyszniejszych i najbardziej efektownych form podania buraków ćwikłowych, słynąca z cennych wartości odżywczych oraz wysokich walorów smakowych.
Soczyste, pochodzące z polskiej uprawy buraki czerwone o głębokiej, rubinowej barwie, połączyliśmy z odrobiną wody, octu, soli oraz cukru. Każdy słoiczek skrywa starannie oczyszczone, dokładnie starte, pełne witamin i minerałów, gotowane buraki.
Są wyśmienitym dodatkiem do mięs, dań obiadowych, barszczu czerwonego oraz chłodnika. Uwielbiane zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym.
Dostępne
pojemności
320ml/290g
540ml/480g
900ml/860g
Skład
buraczki czerwone (85%), woda, ocet, cukier, sól.
Wartość energetyczna
184kJ/44kcal, tłuszcz: 0,2g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02g), węglowodany: 9,8g (w tym cukry: 7,6g), błonnik: 1,5g, białko: 1,4g, sól: 1,1g
A czy wiesz, że…
W okresie zimy, powinniśmy docenić wartości buraków ze względu na zawartość witamin oraz minerałów, buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego, który jak wiemy wpływa na zdrowie włosów, skóry i paznokci. Dobra informacja dla osób chorujących na anemię, buraki wspomagają produkcję czerwonych krwinek.
Dla osób będących na diecie warto wspomnieć o właściwościach wspomagających walkę z nadprogramowymi kilogramami, poprzez przyśpieszenie przemiany materii. Ponadto wspomagają wątrobę (pomocne przy syndromie dnia wczorajszego).
Spożywanie buraków ułatwia wydalanie toksyn z organizmu.
Wybierz Twój ulubiony składnik
i zobacz w jakich produktach go znajdziesz

