Warzywa pełne smaku
ALMAR
Pieczarki krojone w zalewie solnej
Starannie oczyszczone i dokładnie pokrojone pieczarki, dzięki zalewie na bazie soli z dodatkiem pozostałych ważnych w tym procesie składników, na długo zachowują świeżość i intensywny grzybowy smak.
Ten wysokiej jakości produkt zdecydowanie upraszcza pracę w kuchni. Sprawdzi się we wszelkich lokalach gastronomicznych – restauracjach, stołówkach, firmach cateringowych i barach.
Krajanka pieczarkowa w zalewie solnej jest aromatycznym dodatkiem do potraw mięsnych i warzywnych oraz rybnych. To produkt, który przyspiesza proces przygotowania dań jednogarnkowych czy duszonek. Świetnie pasuje do gulaszu, sosów, jako dodatek do pieczonych mięs. Z krajanką przygotujesz również apetyczny bogracz i leczo. Idealnie leży na domowej pizzy czy zapiekance, świetnie sprawdza się również w tostach oraz w towarzystwie każdego niemal sera.
Dostępne
pojemności
900ml/800g
Skład
pieczarki krojone, woda, sól, regulator kwaskowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – pirosiarczyn sodu
Wartość energetyczna
73kJ/18kcal, tłuszcz: 0,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,06g), węglowodany: 2,6 (w tym cukry: <0,1), błonnik: 1,4g, białko: 1,8g, sól: 1,8g
A czy wiesz, że…
Pieczarki, oprócz tego, że są bardzo niskokaloryczne, mają wiele działań prozdrowotnych. Dzięki regularnej konsumpcji tych grzybów spada ryzyko chorób serca czy rozwoju niektórych typów nowotworów.
Zawierają witaminę D2? Jest to witamina bardzo podobna do witaminy D3, którą znajdziemy w maśle czy rybach. Ponadto pieczarki dostarczają też niewielkich ilości kwasu foliowego, magnezu, witamin z grupy B czy witaminy C.
Ciekawostką jest też to, że grzyby te można jeść na surowo.
Nie każdy również wie, że Polska jest największym producentem pieczarek w Europie. Nasze pieczarki są znane z wysokiej jakości, zarówno na rodzimym rynku, jak i poza jego granicami.
Wybierz Twój ulubiony składnik
i zobacz w jakich produktach go znajdziesz

