Warzywa pełne smaku

Smak
natury

w każdym
słoiku!

ALMAR

Papryka konserwowa

Konserwowa papryka jest jednym z najbardziej popularnych i uwielbianych przetworów kuchni polskiej.

To duże, soczyste, dojrzałe i z dokładnością wyselekcjonowane połówki lub ćwiartki warzyw czerwonej papryki, zanurzone w tradycyjnej, słodko-kwaśnej marynacie octowej z dodatkiem liścia laurowego, gorczycy, ziela angielskiego oraz innych aromatycznych przypraw.

Ocet, który znajduje się w naszej zalewie, nie zabija wszystkich witamin zawartych w warzywach. Duży wpływ na zawartość witamin w produktach marynowanych ma obróbka termiczna. Im krótszy czas pasteryzacji, tym więcej witaminek zostaje dla nas. Warto też dodać, że kolory tego warzywa odpowiadają jego dojrzałości: papryka czerwona jest najbardziej dojrzała i najsłodsza i to właśnie tej odmianie poświęcamy najwięcej czasu.

Dostępne
pojemności

720ml/650g
900ml/850g


Skład

papryka, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy (gorczyca, ziele angielskie, liść laurowy)

Wartość energetyczna

137kJ/33kcal, tłuszcz: 0,3g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,06g), węglowodany: 7,3 (w tym cukry: 6,2g), błonnik: 1,1g, białko: 0,7g, sól: 1,7g

A czy wiesz, że…

Papryka pochodzi z Ameryki Południowej i należy do rodziny psiankowatych, do której zaliczają się również pomidory i ziemniaki

Występuje w wielu odmianach, różniących się kształtem, kolorem, smakiem oraz ostrością. Wszystkie rodzaje papryki są zdrowe, niskokaloryczne i bogate w witaminy. Zawiera kwas foliowy, błonnik, miedź, żelazo, magnez i potas.

Dzięki swej intensywnej, czerwonej barwie i wyrazistemu smakowi, produkt ten doskonale nadaje się jako składnik do oryginalnego leczo, gulaszu czy sosów.

Idealnie pasuje do przygotowania domowych fast foodów. Sprawdza się również jako dodatek do kolorowych sałat, kanapek, koreczków, talerza przekąsek czy też jako dodatek do obiadów.

Wybierz Twój ulubiony składnik

i zobacz w jakich produktach go znajdziesz

Kapusta
Marchewka
Burak
Ogórek
Papryka
Pomidor
Cebula
Cukinia
Czosnek
Fasolka
Groszek
Pieczarki
Por
Seler
Chrzan
Owoce
Szczaw
Kukurydza
Kapusta
Marchewka
Burak
Ogórek
Papryka
Pomidor
Cebula
Cukinia
Czosnek
Fasolka
Groszek
Pieczarki
Por
Seler
Chrzan
Owoce
Szczaw
Kukurydza
Ikona liść